Отже, метавсесвіт?

Отже, метавсесвіт?

Жовтень 2021-го з легкої руки Марка Цукерберга вже потрапив до історії цифрового світу. Як час, коли голова Facebook визначив цілком конкретні кроки з побудови метавсесвіту − гібриду фізичної, віртуальної та доповненої реальності. 

Спочатку у Європі.

  • Підрозділ компанії Facebook Reality Labs займатиметься спочатку розробкою фундаментальних технологій. На це вже в поточному році FB спрямує 10 млрд доларів.
  • Протягом 2022-2026 рр. компанія збирається створити в ЄС 10 тис. робочих місць. Ці люди будуть працювати над побудовою метавсесвіту.
  • До кінця десятиріччя Цукерберг планує залучити до нового віртуального простору мільярд користувачів. Для спілкування, розваг та роботи.

Перепусткою у метавсесвіт будуть VR-продукти Oculus − компанії, що вже увійшла  до складу Facebook, Inc. Або вебвідеодзвінок з комп’ютера.

Зокрема, компанія створить віртуальні конференц-зали Horizon Workrooms. Безплатні для тих, хто має Oculus Quest 2, в країнах, де підтримується система VR.

На думку Марка Цукерберга, метавсесвіт − логічний наступник мобільного інтернету. Тож Facebook готовий змінити бізнес-модель й вже оголосив про ребрендинг. Компанія від створення та підтримки соцмереж переходить до цілеспрямованої роботи над майбутньою моделлю реальності.

Чи вдасться Маркові ще раз глобально змінити світ? Опоненти й конкуренти налаштовані скептично. Втім, очікувано.

А вас приваблює така перспектива?