PRO голосові комьюніті

PRO голосові комьюніті

На порозі цікаве міжнародне свято — Всесвітній день голосу. Його започаткували, щоб акцентувати  важливість присутності голосу в нашому житті. Як засобу спілкування, висловлення думок, емоцій, культурного феномену. 

Про те, що говорити швидше й зручніше, ніж писати, не забула й епоха digital: вже кілька років тому адаптація до голосового пошуку стала must have у SEO-оптимізації. 

А хайп навколо появи Clubhouse показує — поціновувачів опції «А поговорити?» чимало. Якщо можна дискутувати про багато що та зі знаковими особистостями.

Те, що додаток вже заборонили в Китаї, — теж маркер значущості вільного голосового спілкування. 

Наразі Clubhouse обмежений колом власників айфонів, кількістю інвайтів та постійними звинуваченнями у недостатній захищеності користувачів. А Павло Дуров вже анонсував свою відповідь випускникам Стенфорду.  

Telegram терміново доробляє та тестує власний режим голосових чатів. Обіцяють, що буде більше, краще та з максимальним рівнем безпеки:

  1. Необмежена кількість учасників (досі максимум становив 5000).
  2. Буде можливість просити слова, як у «Клабхаус»
  3. Буде опція запису чатів та зберігання цього аудіо.
  4. Передбачать можливість спілкування від імені каналу.  

Осідлати хвилю голосових колективних чатів поспішають й інші розробники, та за успіх Telegram є вагомі аргументи:

  1. Кількамільйонна аудиторія.
  2. Месенджер вже є пріоритетним засобом спілкування для багатьох користувачів.
  3. Кросплатформенність. І ніяких інвайтів.

Появу «клабхаусного» оновлення Telegram обіцяють найближчими тижнями. А ті, хто хоче долучитись до бета-тестування, можуть завантажити тестову версію. Місця є завжди, а запрошення не потрібні. 

За матеріалами Androidinsider.