Тренди відеоконтенту

Тренди відеоконтенту

Люди бажають бачити,

тож відеоконтент рулить! Клієнти надають йому перевагу й хочуть ще, а маркетологи... дивляться на цифри. Показники відвідуваності сторінок та часу перебування на них зростають завдяки відео.

Кількість компаній, які використовують відеомаркетинг, збільшилось з 2017-го до 2021 р. з 63 до 86% (за даними дослідження Wyzowl Video Survey 2021).

А 93% маркетологів з тих, хто вдається до відеореклами, вважають її найбільш значущою частиною маркетингової стратегії.

Що у тренді у 2021-му?

✅ Інтерактивне відео. Ринку AR і VR прогнозують стрімке зростання: від 12 млрд доларів у 2020 р. до 72,8 млрд у 2024-му. Тому що інтерактивні сценарії − спосіб створення нового, персоналізованого та цікавого онлайн-досвіду.

✅ Послідовний сторітелінг. Кілька роликів, об’єднаних спільним сюжетом, − затратна рекламна стратегія, але потужна. Статистика YouTube свідчить, що 74% користувачів запам’ятовують послідовну рекламу краще, ніж окремі відео по пів хвилини.

✅ Shoppable відео. Можливість придбати щось дійсно одразу, під враженням від ролика, спрацьовує дуже добре: 70% користувачів у 2020 р. придбали товар бренду, переглянувши рекламу на YouTube.

✅ Ефемерний контент. Історії, що живуть лише добу, роблять спілкування з користувачами більш особистим, збільшують залученість та бажання стежити за подіями бренду. Потрібно лише, щоб такий контент дійсно був цікавим.

✅ Наближеність до реального життя. З минулого року кількість прямих трансляцій у FB зросла на 50%, в YouTube − на 45. За статистикою Instagram, історії, зняті на смартфон, на 63% ефективніші за студійні.

✅ Відео DCO. Знімати ролики під кожний тригер неможливо. Рішення − динамічний контент. Технологія DCO, використовуючи інтерактивну плашку, змінює відео під цільову аудиторію або ситуативно − залежно від погоди, часу доби тощо.

А як щодо вашого відеоконтенту? Якими користуєтесь каналами та форматами й чому саме так?